CABO VERDE 2015

-Pohodička, klídek, piánko... Takto sa dajú jednoducho opísať Kapverdy. Nečudo, že ich motto je NO STRESS


Všetky fotky sú z ostrova Boa Vista.

Je to púštny ostrov, majú veľký problém s vodou, lebo už dva roky tam nepršalo. Kapverdy sa nachádzajú v Atlantiku, najväčšie obavy boli, že voda bude studená, ale mala skvelú teplotu. Vzduch bol maximálne horúci, a to tam mali zimu. Neviem si predstaviť ako dusno ta musí byť keď je leto.

Nemám jedinú sťažnosť. Dokonalý tropický raj. Biele pláže, krýštáľovo čistá voda... 

Bola som ubytovaná v hoteli Riu Touareg, a úplne prevýšili moje očakávania. Všetko bolo krásne čisté, šikovná  obsluha v reštike. Ak sa sem však chystáte niekedy prísť, vezmite si Biolit proti švábom. Nechcem strašiť, ale dvaja sa nám tak trochu zatúlali do izby. :)







v takýchto skromných domčekoch bývajú miestny
Táto destinácia určite nieje pre každého, široko-ďaleko nebolo nič, len púšť, takže ak máte radi nočný život, neodporúčam. Nákupy sú možné ak sa taxíkom (pickupom) odveziete do mesta. Ak nemáte radi vlny, treba ísť do iného hotela, lebo v Tuaregu boli obrovské  vlny, ale v Riu Karamboa to vraj bolo pokojnejšie. Stále tu však bola aj možnosť odviezť sa taxíkom na pláže, ktoré boli pokojnejšie a ľudoprázdne.


Akurát bol "čas korytnačiek". Vyliezali na breh aby nakládli vajíčka. Všade boli takéto tabule, lebo korytnačky sú tu ohrozené.






KEBY STE MALI TÚ MOŽNOSŤ, IŠLI BY STE NA KAPVERDY?

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

OBĽÚBENÉ KNIHY

  • The Book Thief - Markus Zusak
  • Game of Thrones - George R.R. Martin
  • The Maze Runner - James Dashner
  • The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Translate