ALL GOOD THINGS

- Všetko čo je dobré, je buď drahé, nezákonné, alebo sa z toho priberá - 

A je to sakra pravda.


Všetko dobré v tomto svete niečo stojí, ale mám pocit, že niektoré veci sú naozaj predražené. A tým naozaj myslím naozaj. Naozaj.

Tu je môj zoznam top 5 vecí ktoré by mali zlacniecť. A to poriadne.

1) CESTOVANIE
Kto z nás by si niekedy nechcel oddýchnuť od školy alebo práce na krásnej slnečnej pláži, alebo ísť sa niekam turistikovať, lyžovať, popozerať galérie alebo iné pamiatky... A potom si spomenieš, že všetky peniaze si minul na školu a na opravu toho prasknutého potrubia a ešte musíš aj jesť... 


Tak si povieš že aj dovolenka na Slovensku by nebola zlá, veď je to krásna krajina! Houby! Slovensko je tiež drahé a ani sa nenazdáš, nikam sa nedostaneš a presedíš všetko voľno čo máš doma. Aspoň že vlaky majú študenti a dôchodcovia zadarmo, tak čo-to z nášho Slovenska predsa len uvidia.


2) JEDLO
Všetci musíme jesť, lenže nie vždy máme čas vyvárať si doma. A tak, ako správni študenti skočíme raz do fast foodu, raz na pizzu, sem tam na kávičku, inokedy znova na zákusok. A potom čakáme na tú biednu výplatu z brigády až do ďalšieho mesiaca (v prípade, že vám ju šéfka nezabudne poslať, stáva sa aj to, verte mi). 

3)KNIHY
Chápem. Veľa ľudí táto téma moc netrápi, lebo nečítajú. Ale knihy sú naozaj predražené. Dáš 15€ za jednu knihu a prečítaš ju za dve hodiny. Čítanie je luxus, ktorí si v dnešnej dobe môže len málo kto dovoliť, čo to je naozaj smutné. A potom sa ešte podaktorí rodičia sťažujú, že ich deti nečítajú, iba čumia do notebooku.

4)KINO
Dnes si môžeme všetko pozrieť online ale nič nenahradí ten zážitok z obrovského plátna, skvelého zvuku a vône pukancov všade naokolo. Keby zlacneli kino a jedlo čo tam predávajú (tie ceny sú nehrázne), nebol by problém s internetovým pirátsvom a filmoví producenti by zarobili viac, lebo viac ľudí by sa prišlo na film pozrieť do kina, miesto toho aby ich sťahovali doma zadarmo.


5)OBLEČENIE
Decká voľakde v Bangladéši ušijú asi 10 tričiek za hodinu a majú z toho iba pár centov. Je to neskutočne nehumánne voči tým deťom aj nám pýtať za jedno sprosté tričko takmer 20€. Buď im plaťte viac alebo zlacnite tovar, lebo takto to naozaj nieje správne.





0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

OBĽÚBENÉ KNIHY

  • The Book Thief - Markus Zusak
  • Game of Thrones - George R.R. Martin
  • The Maze Runner - James Dashner
  • The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Translate