KRÁSA PO SLOVENSKY

-Priznajme si to, Slovensko nie je až také úžasné, ale niektoré veci sú jednoducho top. Tak ako naše korbáče, oštiepky a bryndzové halušky, aj krása je tu originál. -

Presne táto fotka, ktorú som našla na dnes nosím ma inšpirovala napísať tento článok.

Krásna slovenka sa vydávala v anglicku a dala si ušiť takéto šaty inšpirované slovenskými krojmi. Krása.

Slovenky majú proste niečo do seba. My si to možno neuvedomujeme ale ľudia v ostatných krajinách a hlavne v Amerike vedia slovenskú krásu naozaj oceniť.



Slovenky sú jednoduché. Väčšina z nás má chubby líčka, ako by povedali za veľkou mlákou. Nie sme úplne vychudnuté. Sme prirodzené... (teda aspoň väčšina z nás). 

Táňa Pauhofová
A naša reč? Veď je to krásny jazyk. Kde inde ako na Slovensku by si počul malebné slová ako čučoriedka? Kde inde vo svete vedia spraviť zo všetkého totálne zdrobneniny? Guľa - guľka -guľôčka a môžme ísť do extrému - guľôčôčka (aj keď to asi už nie je tak úplne slovo - my slováci ho chápeme).

No a príroda... Hory, lesy, doliny, jazerá, rieky... Kto potrebuje more? Máme tu čerstvý vzduch, kopu krásnych miest... Myslím že fotky všetkých presvedčia aj bez slov.




No ale teraz som sa tak vlastenecky namotivovala, že tuším preložím tento článok do angličtiny nech si o nás prečítajú aj v zahraničí...


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

OBĽÚBENÉ KNIHY

  • The Book Thief - Markus Zusak
  • Game of Thrones - George R.R. Martin
  • The Maze Runner - James Dashner
  • The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Translate