LADY MIDNIGHT

-Po dlhej dobe, opäť jedna recenzia :) - 


Originálny názov: Lady Midnight
Autor: Cassandra Clare
Séria: The Dark Artifices
Diel: 1/3
Žáner: Fantasy


Ak ste už niekedy predtým zavítali na môj blog, možno viete, že som obrovským fanúšikom Cassandry Clare a tieňolovcov.

Po pár rokoch čakania, konečne vyšla ďalšia séria. Týka sa Emmy Carstairs a Juliana Blackthorna a odohráva sa v LA pár rokov po Tmavej vojne. Autorka na vyše 600 strán zmestila snáď všetko, ale to sa od Clare dalo očakávať - smrť, vojna, démoni, zakázaná láska, nešťastná láska, "kriminálne vyšetrovanie", rodina... Jednoducho všetko.

Ak ste nečítali nástroje smrtelníkov, kniha bude dosť mätúca, keďže sa v nej nachádza veľa referencii a postáv, ktoré nadväzujú na predchádzajúce série.

S postavou Emmy sme sa stretli už v poslednom diely nástrojov smrteľníkov, vtedy ako dvanásťročnou. Teraz má 17, jej povaha sa nápadne podobá na Clarynu, zdá sa, že niečo pochytila aj od Tessy, len s tým, že je viac odvážna a impulzívna.

Julian je stále taký istý, ako v predchádzajúcej knihe, pokojný a umiernený, no postupne sa v knihe dozvedáme, že je v ňom oveľa viac a že skrýva pár veľkých tajomstiev.

Ďalej sa zoznámite so všetkými Blacthronvskými deckami, mne osobne sa dvaja z nich dosť mýlili, kvôli tomu, že im autorka dala naozaj zvláštne mená (Tiberius, Octavian) a tým, že skrátia ich mená (Tavvy, Ty) bolo občas trošku ťažké identifikovať, ktorý je ktorý.



Každopádne, v celom príbehu sa rieši prevažne smrť Emminých rodičov, popri tom sa však stretávame s kopou vedľajších príbehov - život novej postavy - Johnnyho Rooka, tajomná história výmennej študentky Christiny, zakázaná láska, podivná sekta...

Je tu toho naozaj dosť. Povedala by som, že Cassandra Clare to má všetko veľmi dobre premyslené, ale v tejto sérii majú aj tak vyjsť ešte dva príbehy, tak to nechcem zakríknuť.

Najradšej by som vám povedala úplne všetko, ale nechcem spoiovať. :)

V slovenčine táto kniha má vyjsť niekdedy v roku 2017, snáď sa jej dočkáme čo najskôr.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

OBĽÚBENÉ KNIHY

  • The Book Thief - Markus Zusak
  • Game of Thrones - George R.R. Martin
  • The Maze Runner - James Dashner
  • The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Translate