STAR WARS EPIZODE 7: THE FORCE AWAKENS

- Moment na ktorý všetci milovníci hviezdnych vojen tak dlho čakali je tu! - 

16. decembra zavítal do kín siedmy diel zo série Star Wars. Mala som možnosť pozrieť si ho už v predpremiére a poviem vám, bol to neskutočný zážitok.



Film mal takmer dve a pol hodiny ale ubehlo to neskutočne rýchlo. Jednoduch skvelý film. Dej sa odohráva po tom ako sa impérium rozpadlo a väčšina ľudí si myslí, že rytieri jedi sú len legendy. Všetko sa zmení vďaka jednému stormtrooperovi (John Boyega).


Objavia sa tu staré známe tváre - Luke Skywalker (Mark Hamhill), princezná generál Leia (Carrie Fisher), Han Solo (Harrison Ford), Chewbacca, aj tie robotické - C3PO a R2D2 samozrejme nemôžu chýbať. Dôležitý však bude nový droid, ktorý obsahuje mapu ktorá smeruje k Lukovi Skywalkerovi.



Hlavnú rolu si zahrala Daisy Ridley (Rey). Tu prichádza jeden spoiler, aka moja hypotéza. Celú dobu to akoby smerovalo k tomu, že Rey je Lukova dcéra. Možno sa mýlim. Preto mám aj druhú teóriu a tou je, že je dcéra Hana a Leia ale tá prvá mi príde viac pravdepodobná.


Samozrejme nechýbala ani akcia, každú chvíľu sa tam niečo dialo. Nechcem veľa prezrádzať, každý si ale príde na svoje.


Skvelé je, že tvorcovia brali ohľad aj na ľudí, čo nevideli predchádzajúce diely, dej bol aj tak pochopiteľný, všetko sa vysetlilo a tak aj tí čo to síce videli ale nepamätali si všetko sito mohli pripomenúť.

Pre "historikov": nostalgia zaručená, hlavne keď uvidíte zostarnutých hercov, starý Millenium Falcon v plnej paráde, R2D2 a C3PO, Lukov svetelný meč... A vaderova zničená helma... Silná nostalgia...

Star Wars premieres, then and now.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

OBĽÚBENÉ KNIHY

  • The Book Thief - Markus Zusak
  • Game of Thrones - George R.R. Martin
  • The Maze Runner - James Dashner
  • The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Translate